Zelf glas polijsten

Tandpasta en koperpoets

Om te beginnen kunnen we kort zijn over huismiddeltjes als tandpasta, koperpoets en dergelijke. Deze middelen willen wel eens resultaat opleveren op plexiglas en andere kunststoffen. Maar op glas werkt dit echt niet. Glas is hiervoor eenvoudig te hard.

Glas reparatiesets

Speciaal voor glas kun je polijstpasta of polijstkits krijgen bij Meubelzaken, glashandels en op diverse internetwinkels. Aan een polijstpasta heb je niet genoeg. De meeste kans op succes heb je met een glaspolijst kit of reparatieset.

Zo’n glaspolijst kit bestaat doorgaans uit een aantal polijstschijven en een hoeveelheid polijstpasta of glaspolijst poeder. De schijven moet je achtereenvolgens op een boor bevestigen. Daarmee moet je dan het bekraste oppervlak polijsten.

Volgens de fabrikanten kun je hiermee eenvoudig zelf glas polijsten en krassen verwijderen. Maar let op, in de praktijk valt het resultaat vaak vies tegen. Polijsten blijft een lastig precisiewerk en de verkrijgbare polijstkits zijn lang niet zo professioneel als het gereedschap van een erkende glasrenovatie specialist.

Wanneer niet zelf glas polijsten

Heb je zelf geen ervaring met het polijsten van glas of heb je last van grotere krassen of een groter bekrast oppervlak, begin er dan beter niet aan.

Een polijstkit kost al snel meer dan 50 euro (en professionele sets meer dan 1000 euro) en de kans dat je niet het gewenste resultaat bereikt is groot.

Ruiten en ramen moet je zeker nooit proberen zelf te polijsten. De kans dat je de ruit onherstelbaar beschadigd is veel te groot.

Ons advies

Ben je een handige doe-het-zelver en heb je enkele kleine krasjes op glazen objecten zoals glazen tafels, glazen douche nissen, enz., dan kun je proberen deze met behulp van een goede polijstkit zelf te verwijderen.

Ben je geen ervaren doe-het-zelver? heb je diepere krassen, grote krassen of krassen op ruiten en ramen? Laat het werk dan over aan een glasrenovatie specialist.

twijfel je, of heb je vragen, Vraag ons dan geheel vrijblijvende advies.