Kan ik zelf glas polijsten?

Kan ik zelf glas polijsten?
4.1 (82.67%) 15 votes

Tandpasta en Koperpoets

Op internet vind je een heleboel “huishoudtips” om krassen uit glas te verwijderen, zoals poetsen met tandpaste of koperpoets.
Dit werkt helaas echt niet. Meestal levert dit eenvoudigweg geen resultaat. In het slechtste geval wordt het alleen maar erger.

Pasta’s en Polijstsetjes

Op internet, in meubelzaken en glashandels worden ook pasta’s en polijstsetjes aangeboden voor de doe-het-zelver. Volgens de fabrikanten kun je met deze doe het zelf polijstkits gemakkelijk zelf glas polijsten en eenvoudig krassen verwijderen.

Theorie

In theorie kunt u uw glas hiermee zelf polijsten. U kunt zelf een potje polijstpoeder of een polijstkit aanschaffen. Het polijstpoeder brengt u met behulp van een doekje aan op de ruit. Vervolgens wrijft u de pasta voorzichtig, maar grondig, in. Op deze wijze slijpt u de bovenste laag van de ruit af, zodat de krassen of aanslag verdwijnen. Dat is de theorie.

Praktijk

In de praktijk zult u merken dat polijsten lastig precisiewerk is. Ook zijn de verkrijgbare polijstkits uiteraard niet zo professioneel als het gereedschap van een erkende glasrenovatie specialist. Heeft u geen ervaring met het polijsten van glas, dan raden wij het zelf polijsten hoe dan ook dringend af. De kans dat u uw ruit onherstelbaar beschadigd is te groot.

Toch zelf proberen?

Wilt u toch zelf aan de slag met polijstpoeder of een polijstkit, pak dan niet meteen de grote krassen. Probeer het polijsten eerst uit op kleine krasjes en op een onopvallende plaats. Verder raden wij aan om niet direct met een polijstmachine te werken, maar eerst met de hand te polijsten.

Wij moeten regelmatig mensen helpen, waarbij een poging tot doe-het-zelven niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

Wij raden u aan het glas polijsten niet zelf te proberen. Een goede polijstkit kost al snel 40 á 50 euro en het risico dat u niet het gewenste resultaat bereikt is groot.

Glas Polijsten vereist professionele systemen, veel ervaring en vakmanschap.

Heeft u nog vragen? Wilt u meer weten?
Of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.