Doetinchem NL

0314-843399

Ruitrepair is specialist in glas polijsten.

Glas polijsten is een goedkope en effectieve methode om uw glas te repareren. RuitRepair renoveert glas met behulp van verschillende technieken. Deze technieken staan bekend onder de naam glas polijsten. Voor de nieuwe systemen is glas polijsten eigenlijik niet het juiste woord.
In de meeste gevallen herstellen wij het glas namelijk door verwarming, bij een bepaalde temperatuur gaan moleculen dezelfde kant opliggen en vult glas zich met het eigen materiaal. Bij diepere krassen in glas moeten wij het glas ook schuren. Uiteindelijk vlakken wij het glas uit middels zorgvuldig polijsten. Op deze manier krijgt het weer zijn oorspronkelijke helderheid terug. Daarom de naam glas polijsten.

Glas polijsten is vakmanschap

Het gebruik van goede systemen is bij glas polijsten erg belangrijk.
Maar de vaardigheid van de vakman bepaalt het resultaat Sommige beschadigingen zijn niet met glaspolijsten te herstellen. 

Glas polijsten bezorgt vrijwel geen overlast

Wij hechten er bijzonder veel waarde aan dat ons werk u geen overlast bezorgd; zowel vóór, tijdens als na het glas polijsten.

  • Wij polijsten uw glas of ruit op locatie.
  • Wij gebruiken uitsluitend water en natuurlijke polijstmiddelen.
  • Onze werkwijze veroorzaakt geen stof- of water overlast.
  • Bestaand schilderwerk wordt niet aangetast.
  • Onze methode van glas polijsten is zeer milieuvriendelijk.
  • Wij laten de werkplek altijd schoon en netjes achter.

Wat telt is het resultaat

Wij maken uw glas weer als nieuw en dat tegen verrassend lage kosten.

Wilt u meer weten over glas polijsten?
Of bent u benieuwd wat wij voor ú kunnen betekenen?

Glasrenovatie is doorgaans veel goedkoper dan vervangen. Wij garanderen het resultaat: de krassen zijn weg en het glas oogt weer als nieuw.

Neem contact met ons op

Zo werkt glas polijsten

Glaspolijsten is eigenlijk niet meer het juiste woord. In de meeste gevallen herstellen wij het glas namelijk door verwarming.

E

Met speciale apparatuur verwarmen wij het glas zodat de moleculen sneller gaan bewegen. De kras vult zich dan op met eigen materiaal. In 90% van de gevallen kunnen wij uw glas op deze wijze volledig herstellen.

E

Wanneer de kras te diep is, schuren wij het glas tot de diepte van de kras. Door klein te beginnen en het bewerkte gebied zorgvuldig te vergroten, voorkomen wij plaatselijke dikte overgang en visuele vervorming.

E

Daarna polijsten wij het glas. Wij vlakken het glas uit zodat het weer zijn oorspronkelijke helderheid terugkrijgt.

Glas Polijsten vereist Vakmanschap. Goede systemen zijn een pré, maar de vaardigheid van de vakman bepaalt het eindresultaat.

Wij renoveren glas op locatie

Dit veroorzaakt minder overlast en inspanning dan ruitvervanging.

Wij veroorzaken geen stof- of wateroverlast. Ook schilderwerk en vensterbanken worden niet aangetast.

Voor glascoating gebruiken wij uitsluitend hoogwaardige systemen.

Beschadigd glas herstellen

Wij herstellen glasschade zoals krassen en aanslag met glas polijsten.
Helaas is niet elke schade aan glas op deze wijze te herstellen.

Andere kleine beschadigingen zoals sterretjes, scherven, schelpen, schilfers, krassen of vinnen in glas kunnen vaak niet door polijsten worden hersteld. Ook deze glasschade kunnen wij vaak effectief voor u herstellen.
Wanneer de schade niet door glas polijsten kan worden hersteld, kunnen wij dit vaak met harsinjectie herstellen.

Glas herstellen middels harsinjectie

Harsinjectie levert vaak zeer goede resultaten. Hars heeft wel een andere brekingsindex dan glas. Deze methode is dus niet voor alle vormen van glasschade geschikt. Mocht glasherstel in uw geval geen “onzichtbaar” resultaat opleveren, dan informeren wij u hierover uiteraard vooraf.

Zelf glas polijsten

Tandpasta en koperpoets

Om te beginnen kunnen we kort zijn over huismiddeltjes als tandpasta, koperpoets en dergelijke.

Meer informatie

Deze middelen willen wel eens resultaat opleveren op plexiglas en andere kunststoffen. Maar op glas werkt dit echt niet. Glas is hiervoor eenvoudig te hard.

Wanneer niet zelf glas polijsten

Heb je zelf geen ervaring met het polijsten van glas of heb je last van grotere krassen of een groter bekrast oppervlak, begin er dan beter niet aan.

Meer informatie
Een polijstkit kost al snel meer dan 50 euro (en professionele sets meer dan 1000 euro) en de kans dat je niet het gewenste resultaat bereikt is groot.

Ruiten en ramen moet je zeker nooit proberen zelf te polijsten. De kans dat je de ruit onherstelbaar beschadigd is veel te groot.

Glas reparatiesets

Speciaal voor glas kun je polijstpasta of polijstkits krijgen bij Meubelzaken, glashandels en op diverse internetwinkels

Meer informatie
Aan een polijstpasta heb je niet genoeg. De meeste kans op succes heb je met een glaspolijst kit of reparatieset.

Zo’n glaspolijst kit bestaat doorgaans uit een aantal polijstschijven en een hoeveelheid polijstpasta of glaspolijst poeder. De schijven moet je achtereenvolgens op een boor bevestigen. Daarmee moet je dan het bekraste oppervlak polijsten.

Volgens de fabrikanten kun je hiermee eenvoudig zelf glas polijsten en krassen verwijderen. Maar let op, in de praktijk valt het resultaat vaak vies tegen. Polijsten blijft een lastig precisiewerk en de verkrijgbare polijstkits zijn lang niet zo professioneel als het gereedschap van een erkende glasrenovatie specialist.

Ons advies

Ben je een handige doe-het-zelver en heb je enkele kleine krasjes op glazen objecten zoals glazen tafels, glazen douche nissen, enz., dan kun je proberen deze met behulp van een goede polijstkit zelf te verwijderen.

Ben je geen ervaren doe-het-zelver? heb je diepere krassen, grote krassen of krassen op ruiten en ramen? Laat het werk dan over aan een glasrenovatie specialist.

twijfel je, of heb je vragen, Vraag ons dan geheel vrijblijvend advies.